xbox-scene.com archived forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

xbox-scene.com forum restored.  registration disabled.  thanks to xboxexpert for the db dump and netham45 for cleaning it up!

Pages: [1] 2 3 4

Author Topic: Can't Get Vga To Work  (Read 1196 times)

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« on: January 29, 2012, 05:51:40 AM »


Recently I was given a (old) Xbox 1.0 for free. I decided to extend it with an VGA port.

What do I have to do to get my VGA port to work?
I soldered the port directly to the motherboard after JaredC01's diagram/guide.

I only get a signal with my old CRT monitor (another CRT doesn't even work) and even then only when it boots.
Also the screen is too green (and too dark) - the Microsoft logo isn't white but green.
(Btw: I don't have a HD cable)

Greetings,
Anna

Edit: Already checked the cables - they're all in their right places and isolated from one another.




Edited by AnnaOlum, 29 January 2012 - 02:59 PM.


Logged

Heimdall

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #1 on: January 29, 2012, 05:58:18 AM »


You need a VGA BIOS or a softmod that supports VGA, or you could use FrostyTheSnowman and Xman954's VGA Boot Disc

For Kingroach NDURE 3.1 you run NDTS (E:\ndts\default.xbe) and select Nkpatcher Settings then one of the RGB options. HOWEVER, there's a small bug in the ndts config (E:\ndts\config.xml), so you should replace it with this version first.

Edit. It's too long, so I can't paste it here. Just don't select RGB67 as the nkpatcher option. I'll find somewhere to host the modified config. Meanwhile, here's the bit of config.xml you need to change - it's the section from NKPatcher Settings down to the start of the "System" part of the menu - just cut and paste into your current ndts config.xml

CODE
        <!Modified by Heimdall 2009>
        <!I've relabelled the options to make them a little bit clearer, and fixed a minor typo that meant you couldn't select RGB 67 - it installed retail 67 instead>
        
        <List Text="Nkpatcher Settings" Sort="off" Auto="On">
            <List Text="Use Nkpatcher.67 (With Basic)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.67" Arg2="This will install Nkpatcher.67(F+G) single boot (power and eject = hacked dash). Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\bs67\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>

            <List Text="Use Nkpatcher.67 (With Retail)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.67" Arg2="This will install Nkpatcher.67(F+G) dual boot (power = hacked dash, eject = retail dash). Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\rt67\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>

            <List Text="Use Nkpatcher.06 (With Basic)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.06" Arg2="This will install Nkpatcher.06(F only) single boot (power and eject = hacked dash). Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\bs06\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>

            <List Text="Use Nkpatcher.06 (With Retail)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.06" Arg2="This will install Nkpatcher.06(F only) dual boot (power = hacked dash, eject = retail dash). Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\rt06\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>

            <List Text="Use Nkpatcher RGB.67 (With Basic)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.67" Arg2="This will install Nkpatcher.67(F+G) single boot (power and eject = hacked dash). Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\rgbbs67\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>
            
            <List Text="Use Nkpatcher RGB.67 (With Retail)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.67" Arg2="This will install Nkpatcher.67(F+G) dual boot (power = hacked dash, eject = retail dash). Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\rgbrt67\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>

            <List Text="Use Nkpatcher RGB.06 (With Basic)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.06" Arg2="This will install Nkpatcher.06(F only) single boot (power and eject = hacked dash). Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\rgbbs06\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>
            
            <List Text="Use Nkpatcher RGB.06 (With Retail)" Sort="off" Batch="True">
            <Item Action="AskUser" Arg1="Nkpatcher.06" Arg2="This will install Nkpatcher.06(F only dual boot (power = hacked dash, eject = retail dash).) Continue?"></Item>
            <Item Action="Delete" Arg1="C:\bios\bios.xbe"></Item>
            <Item Action="copy" Arg1="E:\ndts\files\C\bios\rgbrt06\bios.xbe" Arg2="C:\bios\"></Item>
            </List>
            
        </List>

        <!End of changes>





Edited by Heimdall, 29 January 2012 - 03:39 PM.


Logged

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #2 on: January 29, 2012, 06:40:04 AM »


What's with the "&nbs" at the bottom of your config file? It seems like it's not complete...

Edit: Ah, ok. THX!!!!!




Edited by AnnaOlum, 29 January 2012 - 03:46 PM.


Logged

Heimdall

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #3 on: January 29, 2012, 06:53:41 AM »


Here's the whole config file. smile.gif

Edit: Replaced with link to the text version.




Edited by Heimdall, 29 January 2012 - 04:51 PM.


Logged

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #4 on: January 29, 2012, 06:56:07 AM »


Can't download the file. It says something about "XML error: not well-formed"...




Logged

Heimdall

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #5 on: January 29, 2012, 07:41:46 AM »


Try this text version. You'll need to rename it once you've downloaded it.




Logged

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #6 on: January 29, 2012, 07:58:36 AM »


Thanks!

One more thing...
If i used the nkpatcher RGB .06 should the VGA work then? Or do I still have to change the BIOS? If so, how do I accomplish this?




Logged

Heimdall

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #7 on: January 29, 2012, 08:01:15 AM »


That's three things....... sleep.gif

Yes.
No.
Flash the BIOS, or fit a chip, or use PBL to load a BFM VGA BIOS every time you boot.




Edited by Heimdall, 29 January 2012 - 05:01 PM.


Logged

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #8 on: January 29, 2012, 08:05:34 AM »


Now I'm confused...  sad.gif

I have used the nkpatcher RGB .06 now but the boot screen is still green tinted. When XBMC loads after the boot screen I still got no image.




Logged

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #9 on: January 29, 2012, 03:14:28 PM »


Anyone who can guide me through the VGA process?

Already did the first point - installing ndure 3.1.




Edited by AnnaOlum, 30 January 2012 - 12:19 AM.


Logged

xboxmods2977

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #10 on: January 29, 2012, 05:30:26 PM »


I consider myself pretty knowledgeable in the art of Xbox VGA, but I don't do softmods. Flash your TSOP, and then we'll talk.




Logged

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #11 on: January 30, 2012, 07:09:18 AM »


Help please?

Btw: I don't do hardmods except the VGA port. Is it possible to flash the TSOP with a VGA bios without physical tools (e.g. soldering iron, etc.)?




Edited by AnnaOlum, 30 January 2012 - 04:59 PM.


Logged

Heimdall

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #12 on: January 30, 2012, 08:31:42 AM »


Temporarily, try Frosty and xman945's VGA boot disc. This will confirm the basic operation of your VGA output. Burn it to DVD-R, and don't forget to put the config file on your hard drive (as per the instructions).

I'll have another think about the softmod solution later.




Logged

Movax

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #13 on: January 30, 2012, 09:36:30 AM »


Is it possible to flash the TSOP with a VGA bios without physical tools (e.g. soldering iron, etc.)?



Conductive pen or paint. (rear window defogger repair kit).





Logged

AnnaOlum

  • Guest
Can't Get Vga To Work
« Reply #14 on: January 30, 2012, 10:23:57 AM »


@Heimdall It seems like the DVD drive is defective so i can't use boot discs.

@Movax Thanks, I red a bit about this topic and I think I can handle this myself with a soldering iron. biggrin.gif
Is it neccessary to have the games "James Bond 007: Agent under Fire" or "Mech Assault" or can I do the TSOP flashing via a softmodded (ndure 3.1) box?

By the way: Is a TSOP flash comparable to a modchip? Can I run unsigned stuff with it?




Edited by AnnaOlum, 30 January 2012 - 07:35 PM.


Logged
Pages: [1] 2 3 4
 

Page created in 0.126 seconds with 16 queries.