xbox-scene.com archived forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

xbox-scene.com forum restored.  registration disabled.  thanks to xboxexpert for the db dump and netham45 for cleaning it up!

Author Topic: Remove All Flubber&sound On 1.6?  (Read 161 times)

dsdork

  • Guest
Remove All Flubber&sound On 1.6?
« on: December 27, 2011, 11:28:27 PM »


I have a 1.6 (not sure if it is a cool.gif and I'd like to remove all images and sound on boot.

I was able to do this to a 1.0 like this:
  • 256k chip (aladian xt+) same chip I have on 1.6
  • changed Xecuter2.4981 using XBtool
  • flashed using eurasia_pro_generic_flash_disc_1_2 + custom bios disk

I have a couple more xboxs I want to do this to and I'd love to be lazy and modify m8+ and just put it on all of them; but, that doesn't seem possible.
I can't even figure out if I can do this at all on a 1.6 or not.

Can anyone tell me if I can make a black screen, silent booting 1.6?

Thanks!





Logged

AZImmortal

  • Guest
Remove All Flubber&sound On 1.6?
« Reply #1 on: December 28, 2011, 01:13:56 AM »


If you use Ind bios 5003, then you can create a config file that disables the flubber animation completely.  It's been a long time since I've messed around with the config file, but I just took a look at mine and it says "SHOWFLUB=0", which I believe is what's disabling the flubber on mine.  It still shows a "Loading Ind-bios" screen (white text on black background), but it's silent and much faster than waiting for the flubber animation.  I also believe that there's a way to use a custom boot logo in place of this screen, but it's been so long that I've forgotten.




Logged

dsdork

  • Guest
Remove All Flubber&sound On 1.6?
« Reply #2 on: December 28, 2011, 08:27:38 PM »


If you use Ind bios 5003, then you can create a config file that disables the flubber animation completely.  It's been a long time since I've messed around with the config file, but I just took a look at mine and it says "SHOWFLUB=0", which I believe is what's disabling the flubber on mine.  It still shows a "Loading Ind-bios" screen (white text on black background), but it's silent and much faster than waiting for the flubber animation.  I also believe that there's a way to use a custom boot logo in place of this screen, but it's been so long that I've forgotten.


Thanks.  It has been a long time for me too.  Many of the sites with tools or walkthroughs are gone.  

Do you know if Ind bios 5003 boot 1.0-1.6b?  Are there any other advantages to it?  


I want to try to get the same completely black screen I have with
Xecuter2.4981 if possible and am willing to use one bios for 1-1.5 and another for 1.6 and 1.6b.

Thanks!




Logged

dsdork

  • Guest
Remove All Flubber&sound On 1.6?
« Reply #3 on: December 29, 2011, 01:46:34 AM »


It looks like EvTool will do the trick.  I found it in this thread: http://forums.xbox-s...howtopic=731373




Logged

Heimdall

  • Guest
Remove All Flubber&sound On 1.6?
« Reply #4 on: December 29, 2011, 06:14:46 AM »


For a 1.6 Xbox you have to use Evox M8+ 1.6, or X2.5035 1.6 - there are no other 1.6 BIOSes. Unfortunately X2.5035 is a 512kB BIOS, so won't fit on an Alladin chip - so you have to use Evox M8+ 1.6, and you use EvTool 1.09 to edit that.




Logged
 

Page created in 0.609 seconds with 15 queries.