xbox-scene.com archived forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

xbox-scene.com forum restored.  registration disabled.  thanks to xboxexpert for the db dump and netham45 for cleaning it up!

Author Topic: Oh Noes! E79 Falcon!  (Read 105 times)

wheresaldo

  • Guest
Oh Noes! E79 Falcon!
« on: December 13, 2010, 12:23:02 PM »


I have read many posts but still looking for a solution

Whenever I flash xell.bin  (or even  xbr.bin), using nandpro20b I get e79.  But I can easily re flash to orig.bin and no e79

I have a falcon mobo:
Cb 5770,
7371 dash.

I have 3 good nand dumps, no bad blocks

I can read and write ok as I can get my orig.bin flashed back on and booted up w/out e79 so lpt wiring must be correct. I have double checked my jtag wires and diodes several times.

I have inserted kv and config  into .bin files

Im lost please help

is it true that even without jtag jumper and diodes xell should install? I have wires  installed but trying to troubleshoot.....






Logged

thesonandheir

  • Guest
Oh Noes! E79 Falcon!
« Reply #1 on: December 13, 2010, 03:32:14 PM »


I have read many posts but still looking for a solution

Whenever I flash xell.bin  (or even  xbr.bin), using nandpro20b I get e79.  But I can easily re flash to orig.bin and no e79

I have a falcon mobo:
Cb 5770,
7371 dash.

I have 3 good nand dumps, no bad blocks

I can read and write ok as I can get my orig.bin flashed back on and booted up w/out e79 so lpt wiring must be correct. I have double checked my jtag wires and diodes several times.

I have inserted kv and config  into .bin files

Im lost please help

is it true that even without jtag jumper and diodes xell should install? I have wires  installed but trying to troubleshoot.....



Your JTAG wiring is definitely wrong.

Redo it wire by wire and try again.




Logged

wheresaldo

  • Guest
Oh Noes! E79 Falcon!
« Reply #2 on: December 13, 2010, 03:47:53 PM »


I have redone them unsuccessfully. going to try the faster bat41 diodes but I can't locate them. Was hoping radio shack had an alternative.....

looks like xell can be flashed and ran without the bridge and diode jtag. I can't even get that far yet




Logged

wheresaldo

  • Guest
Oh Noes! E79 Falcon!
« Reply #3 on: December 13, 2010, 06:16:24 PM »


does the j1d2.4 lpt wire need a diode? i see some tut's say yes, some say no




Logged

Wompa164

  • Guest
Oh Noes! E79 Falcon!
« Reply #4 on: January 30, 2011, 07:48:55 PM »


Can you post pictures of your work?




Logged

ravendrow

  • Guest
Oh Noes! E79 Falcon!
« Reply #5 on: February 06, 2011, 05:30:57 PM »


if you are absolutely positive your wiring is correct i recommend you check to see if you accidentally  desoldered the r2e2 resistor when you were putting the wiring in place that will cause e79 everytime you can fix it by soldering a 1.5 k resistor back in place




Logged

hangover

  • Guest
Oh Noes! E79 Falcon!
« Reply #6 on: February 07, 2011, 07:41:36 PM »


Change to the aud_clamp wiring and then use a patched smc.bin to suit.




Logged
 

Page created in 0.138 seconds with 15 queries.